loading...
طرح داناب دبیرستان شاهدابوذر
انیمیشن نجات آب

سیدمیثم سیدی بازدید : 26 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

 

مضرات کمبود آب بدن


آیا می دانید کمبود آب چه خطراتی را برای بدن شما در پی دارد؟...

کمبود آب موجب اختلال حافظه و سرگیجه می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بیش از 75 درصد وزن مغز انسان از آب تشکیل شده است به همین علت کمبود آب بدن موجب گیجی و اختلال حافظه می‌شود.

مرتضی صفوی اظهار داشت: مصرف صبحانه یکی از عوامل افزایش هوش در کودکان و بزرگسالان است.

وی گفت: مصرف میان‌وعده‌های غذایی نیز در افزایش هوش و یادگیری اهمیت دارد همچنین مصرف برخی تنقلات مانند نوشابه، چیپس و پفک به سلامت لطمه وارد می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: کیک‌هایی که از آردهای سبوس گرفته شده تهیه می‌شود نیز فقط به بدن کالری می‌رساند و مصرف آن هیچ ارزش و فایده‌ای برای بدن ندارد.

صفوی افزود: پسته، فندق، بادام، انجیر، میوه و سبزی‌ها، برگه‌ها و میوه‌های خشک، انجیر، نان و پنیر و گردو، پوره سیب زمینی، تخم مرغ و عدسی می‌تواند میان وعده‌ای مناسب برای افراد باشد.

وی بیان داشت: استفاده از 4 گروه اصلی غذایی در سلامت بدن بسیار تأثیرگذار است همچنین کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و مواد معدنی مانند روی، فسفر و آهن در افزایش حافظه نقش دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 60 درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌دهد، عنوان کرد: بیش از 75 درصد وزن مغز انسان از آب تشکیل شده است؛ آب برای سلامت انسان و مغز بسیار اهمیت دارد همچنین کمبود آب در بدن موجب گیجی و اختلال حافظه می‌شود

سیدمیثم سیدی بازدید : 18 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

 

نشست پديده اي است که در اثر آن سطح زمين به صورت تدريجي و در برخي موارد به طور ناگهاني فرو مي نشيند، اين نشست باعث ايجاد ترک و شکاف هايي در زمين شده و باعث تاثير بر روي الگوي جريان هاي زيرزميني و سطحي، تغيير کيفيت آب هاي زيرزميني، تغيير شکل  سطح زمين، سيل خيزي منطقه و ... مي شود، به طوري که اين تغييرات و عوامل خسارات جدي به  مناطق شهري، صنعتي و کشاورزي وارد مي کند. عوامل متعددي از جمله: آب شدن يخ ها، حرکت آرام زمين، خروج گدازه از دهانه آتشفشان ها و فعالیت های انسان شامل عملیات بهره برداری از معادن، برداشت آب هاي زيرزميني واستخراج نفت، باعث ايجاد نشست زمين مي شوند، مهمترین عامل نشست زمین در کشور ما افت شديد سطح سفره های آب زيرزميني می باشد.

 

استفاده بيش از حد از سفره‌هاي آب زيرزميني در دشت مشهد، مخصوصاً در بخش كشاورزي، باعث نشست زمین در این دشت شده است، در سالهای اخیر، دشت مشهد بیش از یک متر نشست داشته است، به طوری که در بعضی از مناطق این مسئله خسارات جبران ناپذیری را به ساختمان­ها و مناطق مسکونی، راه­ها و تاسیسات و... وارد آورده است.

سیدمیثم سیدی بازدید : 34 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

آب سرچشمه ی حیات است بدون آب زندگی وجود نخواهد داشت

آب بعد از هوا مهم ترین ماده ی مورد نیاز موجودات زنده است آب از منابع مهم محیط زیست است و زندگی و سلامت همه ی موجودات زنده اعم از انسان ها ، گیاهان و جانوران به وجود آن بستگی دارد . بیش از سه چهارم کره ی زمین را آب فراگرفته است اما بیشتر این آب ها دارای نمک می باشند و تنها یک درصد کل آب های موجود، آب شیرین و قابل استفاده است . تمامی نیازهای انسان ها ، گیاهان و جانوران ساکن در خشکی و 90% آب آشاميدنی انسان ها از همین مقدار تامین می شود .
 
ازدیاد جمعیت کره ی زمین باعث افزایش مصرف منابع آبی شده است و این در حالی است که به علت افزایش دمای کره ی زمین ( به دلیل آلودگی هوا ) بارش برف و باران نیز به شدت کاهش یافته است .
 
با اینکه مقدار آب قابل استفاده ( آب شیرین ) در سطح کره ی زمین بسیار محدود است ، اما از همین مقدار هم به درستی استفاده نمی شود.انسان ها با بی توجهی خود نه تنها آب را بیهوده و بیش از نیازشان مصرف می کنند بلکه با رفتار ناصحیح خود باعث آلودگی آن می شوند . خشکی در کشور ما یک واقعیت است ، اولین عارضه ی این خشکی ، بی آبی است . در شهری مثل تهران پدیده ی کم آبی یا بی آبی ناشی از رشد بی رویه ی جمعیت و مهاجرت به تهران و افزایش تقاضا برای آب است . رشد بی رویه ی تهران به تدریج وضعیتی را فراهم آورده که منابع آب موجود یعنی سدهای کرج ، لتیان و لار و چاه هایی که قرار بود فقط در ماه های اوج مصرف مورد استفاده قرار گیرند ، دیگر پاسخگوی نیاز تهرانی ها نبوده و به ناچار برداشت آب از منابع زیرزمینی رو به افزایش نهاده به طوری که در شرایط فعلی تعداد چاه های حفر شده از 250 حلقه فراتر رفته است . نیاز آب شرب تهران تا سال 1400 به بیش از 1450 میلیون مترمکعب در سال خواهد رسید ، در حالی که این میزان نیاز به آب تقریبا 50% بیش از ظرفیت تولید آب در شهر تهران است .موارد استفاده ی اصلی ازآب شامل مصارف شهر و خانگی و مصارف کشاورزی و مصارف صنعتی است .
 
آلوده شدن و تلفات آب و افزایش بی رویه ی جمعیت ، آب شیرین را که تولید آن تقریبا ثابت و محدود است ، تهدید می کند . تلفات آب به وسیله ی انسان ، با برداشت بی حساب از منابع آب سطحی و زیرزمینی در مدت زمان طولانی و مصرف بی رویه‌ی آب در منازل و مزارع و صنایع به وجود می آید . طبق آمار موجود متوسط در حال حاضر 28% آب در شبکه ی آبرسانی شهر ما به هدر می رود و در برخی شهرها مانند تهران این رقم به 31% نیز می رسد .
 

بقیه در ادامه مطلب

سیدمیثم سیدی بازدید : 56 یکشنبه 25 اسفند 1392 نظرات (0)

راههای صرفه جویی در مصرف آب

 

 

 ؛بحران کم آبی و تاثیر آن در جهان 
؛حجم آب در کره زمین ثابت و در مداری بسته به طور دایم در حال گردش است. همچنین تنها ٣درصد از کل آب های کره زمین که برای مصارف انسانی مانند کشاورزی و صنعت و شرب مناسب است شیرین می باشد از این مقدار نیز سه چهارم در یخ های قطبی و خارج از دسترس انسان است. بنابراین درصد بسیار کمی از آب دنیا برای ما قابل استفاده می باشد.

 

ویرایش و تلخیص:آکاایران

 

بقیه در ادامه مطلب

سیدمیثم سیدی بازدید : 1140 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

پدیدآورندگان : مترجم: شادی حامدی‌آزاد
موضوع : آب - استفاده , آب - حفاظت , آب - تصفیه , آب - مصرف
ناشر : شركت انتشارات فنی ایران
محل نشر : تهران
قطع : رحلی
نوع کتاب : ترجمه
زبان اصلی : انگلیسی
قیمت : 12000
نوع جلد : شومیز
قطع : رحلی
تیراژ : 3000
تعداد صفحات : 32
تاریخ نشر : 1390/12/15
رده دیویی : 055037
شابک : 978-964-389-007-0

"موضوع کتاب حاضر، نکته‌هایی درباره صرفه‌جویی در مصرف آب و درست مصرف کردن آب است. کتاب مصوّر حاضر، از مجموعه کتاب‌های «کتاب سبز» است که با زبانی ساده برای نوجوانان نوشته شده است. در این مجموعه، نوجوانان با مفهوم صرفه‌جویی آشنا می‌شوند و به اهمیت و جایگاه ارزشمند نعمت آب پی می‌برند. در کتاب راه‌های تولید و بوجود آمدن آب شیرین در طبیعت و به صورت صنعتی شرح داده شده است. در لابه‌لای اطلاعات ارائه شده، نکته‌های سفارشی برای درست مصرف کردن آب و آلوده نکردن آن به خواننده عرضه شده است. این کتاب با هدف آموزش نوجوانان درباره طبیعت و نگهداری از آن و استفاده درست از آب آشامیدنی تدوین شده است."

 

سیدمیثم سیدی بازدید : 58 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)
مصرف و اعتدال در فرهنگ اسلامی

 

پدیدآورندگان : گردآورنده: فاطمه زارعی , ویراستار: مریم غلامحسینی
موضوع : صرفه‌جویی - جنبه‌های مذهبی - اسلام
ناشر : پیام رسان
محل نشر : تهران
قطع : رقعی
نوع کتاب : گردآوری
زبان اصلی : فارسی
قیمت : 16000ریال
نوع جلد : شومیز
قطع : رقعی
تیراژ : 10000
تعداد صفحات : 144
تاریخ نشر : 1390/3/10
رده دیویی : 02907632
شابک : 978-600-5196-16-0


مطالب كتاب حاضر درباره مصرف و اعتدال در اسلام است. نگارنده در فصل اول چرایی

و چگونگی اصلاح الگوی مصرف، ضرورت اعتدال در مصرف، اتلاف در آیات و روایات و معیار آن و اسراف و تبذیر و تفاوتشان را بررسی می‌كند. در فصل دوم به مصرف بی‌رویه، عوامل ترویج فرهنگ مصرفی، نتایج مصرف‌گرایی، و وضعیت ایران در الگوی مصرف جهانی می‌پردازد و در فصل آخر به صرفه‌جویی، رشد اقتصادی و الگوی مصرف، راهكارهای اجرایی اصلاح الگوی مصرف و سیره اولیای الهی در مصرف اشاره می‌كند.

 

سیدمیثم سیدی بازدید : 29 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

پوشش گیاهی باعث بالا رفتن نفوذ آب در خاک می شود. بنابراین در هنگام بارندگی مناطقی که دارای پوشش گیاهی مناسبی می باشند حجم کمتری از آب به صورت رواناب بر روی سطح زمین جاری می شود، با از بین رفتن پوشش گیاهی میزان نفوذ آب در خاک کم شده و آب بر روی سطح خاک جاری می شود، در مناطق شیب دار و در بارندگی های شدید این رواناب باعث بروز سیل می شود.

متاسفانه در سال های اخیر با تخریب مراتع و جنگل ها ی استان زمینه برای بروز سیل های مخرب فراهم شده است. این سیل های مهیب در سال های اخیر باعث خسارات جانی و مالی بسیاری در استان ما شده است.

همچنین عدم رعايت حريم رودخانه ها و استقرار بسياري از تاسيسات مسكوني، زراعي، دامي در نزدیک رودخانه ها و ساخت و سازهای  غيراصولي باعث تشدید خسارات ناشی از سیل شده است.

از طرفی کیفیت آب­های سطحی استان به علت آلودگی­های ناشی از فاضلاب­های کشاورزی و صنعتی و همچنین سموم و کود­های کشاورزی مورد تهدید جدی قرار گرفته است.

سیدمیثم سیدی بازدید : 23 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

آلودگی آب­های زیرزمینی ...

آب یکی از مهمترین و بنیادی ترین عوامل حیات موجودات زنده می باشد. در همه دنیا و از جمله کشور ما، آب های زیرزمینی مهمترین منابع تامین آب مورد نیاز می باشند. زندگی حدود یك سوم جمعیت جهان وابسته به آب های زیرزمینی می باشد.  در دهه های اخیر عواملی همانند رشد جمعیت، فعالیت های صنعتی- اجتماعی، علاوه بر ایجاد مسائل زیست محیطی دیگر، در آلوده کردن آب های زیرزمینی نیز نقش مهمی داشته است. آلودگی آب های زیرزمینی ممکن است از آب هایی که به آنها وارد می شود و یا از منابع دوردست باشد. این آلودگی ها علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای مردم، می تواند اثرات نامطلوبی بر زندگی گیاهان و جانوران ساکن در آب نیز داشته باشد.

منابع آلوده ساز آب های زیرزمینی را می توان به این صورت طبقه بندی کرد:

  • فاضلاب های شهری و مناطق مسکونی که یا مستقیما وارد زمین می شوند و یا پس از تخلیه جذب زمین می شوند. این فاضلاب های دارای آلودگی های شیمیایی و بیولوژیکی هستند.
  • فاضلاب های صنایع که از کارخانه ها و تاسیسات صنعتی نشت می کنند و یا به صورت غیرقانونی در زمین رها می شوند.
  • زباله های جامد شهری که در نقاطی انباشه می شوند و توسط آب های سطحی قسمتی از آنها شسته شده و وارد سفره­های آب زیرزمینی می شوند.
  • زباله های جامد صنعتی
  • زهاب حاصله از مزارع کشاورزی کود داده شده که به سفره های آب زیرزمینی نفوذ می کنند.
سیدمیثم سیدی بازدید : 23 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

بخش کشاورزی، بزرگترین مصرف کننده منابع آب زیرزمینی!

آب مورد نیاز بخش های مختلف استان 38 درصد از منابع آب سطحی و 62 درصد از منابع آب زیرزمینی تامین می گردد.

همان طور که مشاهده می شود به دلیل بارندگی اندک استان و عدم وجود منابع آب سطحی مناسب، تامین آب مورد نیاز بخش­های مختلف، بیشتر از طریق برداشت آب از سفره­های زیر زمینی صورت می­پذیرد.

سهم هر بخش از برداشت آب زیرزمینی استان به این صورت است که: 95% در بخش کشاورزی، 4/3% در بخش شرب شهر و روستا و 6/1% در بخش صنعت و خدمات استفاده می­شود، ملاحظه می­کنید که بخش كشاورزي بزرگترين و مهمترين مصرف كننده آب به شمار مي رود.

متأسفانه به دلیل استفاده از شیوه­های نادرست آبیاری در کشور، بیش از 70% آب مصرفی در بخش کشاورزی هدر رفته و تنها کمتر از 30% مورد استفاده قرار می گیرد.

سیدمیثم سیدی بازدید : 22 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

چرخه آب یک جریان مداوم حرکت آب بین زمین، اقیانوس، رودخانه ها و نهرها و جو (اتمسفر) می باشد. آب همواره در اطراف و بالای زمین در حال چرخش است. آب همان طور که در این چرخه در حال حرکت می باشد از شکل مایع (آب باران، آب نمک) به گاز (بخار آب) و دوباره به مایع تبدیل می شود. این مایع ممکن است سرد شود و به شکل جامد درآید (یخ یا برف).

چرخه آب برای ادامه زندگی بر روی زمین ضروری است و در مدت میلیاردها سال است که این چرخه در طبیعت جریان دارد. آب از آن زمان تا کنون بارها تمیز شده است و منابع آبی زمین همواره از طریق فرایند طبیعی که ما آن را چرخه آب می نامیم، در حال تجدید شدن می باشند.


 

مراحل چرخه آب

1-تبخیر: وقتی که خورشید آب رودخانه ها یا دریاچه ها و یا اقیانوس ها را گرم می کند، آب یه شکل بخار در می آید. این بخار آب در جو بالا می رود.

2-تراکم: بخار آب در هوا سرد می شود و دوباره به قطرات مایع کوچک تبدیل می شود و ابرها تشکیل می شوند.

3-بارش: هنگامی که مقدار زیادی آب متراکم شوند به طوری که هوا نتواند وزن آن را تحمل کند، آب از ابرها به شکل باران، تگرگ یا برف دوباره به زمین بر می گردد.

4-نفوذ: وقتی که آب به صورت باران تگرگ یا برف می بارد، مقداری از آن به زمین نفوذ می کند.

5-رواناب: مقداری از آب به زمین فرو نمی رود بلکه در رودخانه ها و نهرها می ریزد.

6-تعریق: فرایندی که آب موجود در گیاهان و به ویژه برگ ها تبخیر می شود. تعرق کمک می کند که بخار آب به هوا بر گردد.

سیدمیثم سیدی بازدید : 26 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

در دهه های اخیر عواملی همانند رشد جمعیت، فعالیت های صنعتی- اجتماعی، علاوه بر ایجاد مسائل زیست محیطی دیگر، در آلوده کردن آب های زیرزمینی نیز نقش مهمی داشته است. آلودگی آب های زیرزمینی ممکن است از آب هایی که به آنها وارد می شود و یا از منابع دوردست باشد. این آلودگی ها علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای مردم، می تواند اثرات نامطلوبی بر زندگی گیاهان و جانوران ساکن در آب نیز داشته باشد.

 

 

منابع آلوده ساز آب های زیرزمینی را می توان به این صورت طبقه بندی کرد:

  • فاضلاب های شهری و مناطق مسکونی که یا مستقیما وارد زمین می شوند و یا پس از تخلیه جذب زمین می شوند. این فاضلاب های دارای آلودگی های شیمیایی و بیولوژیکی هستند.
  • فاضلاب های صنایع که از کارخانه ها و تاسیسات صنعتی نشت می کنند و یا به صورت غیرقانونی در زمین رها می شوند.
  • زباله های جامد شهری که در نقاطی انباشه می شوند و توسط آب های سطحی قسمتی از آنها شسته شده و وارد سفره­های آب زیرزمینی می شوند.
  • زباله های جامد صنعتی
  • زهاب حاصله از مزارع کشاورزی کود داده شده که به سفره های آب زیرزمینی نفوذ می کنند.
سیدمیثم سیدی بازدید : 13 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

شیوه های استفاده از آب های زیرزمینی شامل دو گونه مصنوعی و طبیعی می باشد. در شیوه طبیعی چشمه چشمه­ها به طور طبیعی از زمین می جوشد و آب­های زیر زمینی از این طریق بر سطح زمین جاری می گردد. از روشهای مصنوعی استفاده از منابع آب زیر زمینی می توان به حفر چاه و قنات اشاره کرد. حفر چاه  شامل دو گونه نیمه عمیق و عمیق می باشد. چاه نیمه عمیق معمولاٌ با دست آن را حفر می کنند و مقنی ها در احداث این نوع چاهها از تجربیات زیادی برخوردارند. آب های زیرزمینی در این موارد نزدیک به سطح زمین قرار دارند. چاه های عمیق را با دستگاه حفاری حفر می کنند و پس از اتمام حفاری آن را لوله گذاری می کنند و سپس برای آبکشی از آنها از تجهیزات موتور و پمپ استفاده می کنند .


آب های سطحی نیز به صورت رودخانه ها، تالاب ها و دریاها و... در سطح زمین جریان دارند. در نقاطی که آبهای سطحی همانند دریاچه ها و رودخانه ها وجود نداشته و یا غیر قابل استفاده باشند نیازهای آبی توسط منابع آب زیرزمینی برطرف می شود.

سیدمیثم سیدی بازدید : 15 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

آبخوان­ها مانند یک مخزن، آب را در خود ذخیره می­کنند و تشکیل سفره­های زیرزمینی را می­دهند. باید توجه داشت که تشکیل یک مخزن آب زیر زمینی، هزاران سال طول می کشد، ابعاد سفره­های زیرزمینی از چند ده متر تا چند صد کیلومتر متفاوت می باشد.

 

درسال‌های اخیر در بسیاری از کشورهای جهان برداشت آب از منابع زیرزمینی از میزان تغذیه سالیانه آن‌ها بیشتر بوده است. این امر به معنای استخراج و استفاده از آبی است که در طول هزاران سال در لایه‌های آب‌دار زمین ذخیره شده ‌است. با این کار سطح آب‌های زیرزمینی­ در منطقه روز به روز افت کرده و سرانجام به جایی خواهد رسید که آبی برای برداشت وجود نخواهد داشت. پایین افتادن سطح آب‌های زیرزمینی موجب خشک شدن چشمه­ها، قنات­ها، چاه­ها و به خطر افتادن زندگی در اکثر مناطق می شود.

 

جالب است بدانید در سال ۲۰۰۵ (میلادی) چین، هند و ایران بیشترین برداشت را از منابع آب زیر زمینی داشته­ اند.

سیدمیثم سیدی بازدید : 12 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

بازده پايين آبياري در بخش كشاورزي به دليل مشكلاتی از جمله عدم آگاهی ، ضعف دانش فني مناسب، شيوه‌هاي سنتي كشت و زرع، عدم وجود شبكه‌هاي آبرساني مناسب و نبود مدیریت مصرف آب موجب اتلاف منابع آب در کشور می شود، به طوري كه بازده مصرف آب در بخش كشاورزي به ‌طور متوسط کمتر از 30 درصد می باشد.

 

 

Amuzeshi3.1

 

درآبیاری سنتی با از بین بردن پیچ و خم­های کانالهای انتقال آب و لایروبی نهرها و پاک کردن عوامل کند کننده سرعت، نظیر ­خاروخاشاک و علفهای هرز و همچنین لایروبی شبکه آبرسانی  می توان تا حدی از هدر رفتن آب در هنگام آبیاری جلوگیری نمود. اما راه حل اساسی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی وحفظ منابع آب زیر زمینی استفاده از روشهای نوین آبیاری است.

 در شیوه­ های جدید آبیاری که به آبیاری تحت فشار معروف شده است، می ‌توان هم از آب­های سطحی مانند آب رودخانه استفاده کرد و هم زمین را با آب چاه­ها آبیاری کرد. 2 نوع آبیاری تحت فشار از سایر روش‌ها متداول‌ تر است که عبارتند از: آبیاری قطره‌ای و آبیاری بارانی.

 در هر دو روش آبیاری تحت فشار، آب به وسیله پمپ به لوله‌هایی که تا پای گیاه کشیده شده است، می ‌رود و در مسیر لوله، گیاهان آبیاری می‌ شود.

 - در آبیاری قطره‌ای، آب در مسیر لوله به وسیله قطره‌ چکان‌هایی پای درخت یا بوته ریخته می‌شود. در این نوع آبیاری هدررفت آب فقط 10 درصد است، و بازده آبیاری به 90 درصد می رسد.

 - در آبیاری بارانی، آبیاری با آب ‌پاش‌هایی انجام می ‌شود که در مسیر لوله‌ها، قرار دارند. بازدهی این نوع آبیاری حدود 70 درصد است.

 با جایگزین کردن روش­های نوین آبیاری به جای روش­های سنتی در حفظ منابع آب زیر زمینی بکوشیم و اجازه دهیم آیندگان نیز از این گنجینه­ ها بهره­ مند شوند.Amuzeshi3.2

سیدمیثم سیدی بازدید : 19 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

نات یا کهریز از ابتکارات ایرانیان باستان است که قدمت آن به بیش از 3500 سال می رسد. این فن آوری به تدریج از ایران به سایر کشورها نیز راه پیدا کرده و در 40 کشور جهان استفاده از قنات رایج گردیده است و هنوز هم در برخی از کشورها مورد استفاده می گیرد.در حال حاضر چندین رشته قنات در منطقه تینگ چیان در شرق چین فعال است ، در افغانستان ، پاکستان ، عمان، جمهوری آذربایجان، آفریقای شمالی و مراتع الجزایر نیز هنوز قنات ها فعال می باشند. در اسپانیا تا حدود 150 سال پیش، تمام آب شرب شهر مادرید از قنات تامین می شده و هنوز هم برخی قنات ها در این کشور فعال می باشند. در آمریکای لاتین نیز رشته قنات های فعال در این منطقه به چشم می خورد.

 

 

تشخیص محل وجود آب زیرزمینی در گذشته :

 

در گذشته معمولا از روی پوشش گیاهی در یک منطقه بیابانی به وجود سفره آب زیرزمینی پی می بردند. و در آن محل قنات حفر می کردند. از جمله گیاهانی که رویش آن ها دلیل وجود آب زیرزمینی در آن محل بود، می توان به خارشتر و خارکتیرا اشاره نمود.

  

مراحل حفر قنات :

 *در یک منطقه برای این که یک قنات حفر شود، در اولين مرحله، در سه نقطه از زمين به فواصل معين سه چاه حفر مي كردند كه به اين چاهها ، چاه گمانه (حدس و گمان ) مي گفتند. بين پنج تا ده روز بعد حفر اين سه چاه ، مقني یعنی کسی که چاه حفر می کند، از تك تك اين چاهها بازدید می کرد تا ميزان آب جمع شده در آنها را بررسي كند. سپس آب داخل چاهها را خالي مي كردند و تا ده روز ديگر صبر مي كردند، هر كدام از اين سه چاه كه آب در آن به همان ميزان اول جمع شده بود، را به عنوان "مادر چاه قنات" انتخاب مي كردند.

 *مقني پس از بررسي شيب زمين در منطقه ، دومين چاه را حفر مي نمود. و چاه هاي بعدي با توجه به ميزان شيب زمين با عمق هاي كمتري حفر مي شد. مقني اين چاه ها را با حفر كانالي در زير زمين و در محل كف چاه، به يكديگر متصل می کرد. در نهايت پس از حفر آخرين چاه ، مغني به وسيله كندن كانالي از كف اولين چاه ، به ديواره كف مادر چاه مي رسيد و در اين زمان به علت شيب منطقه و اختلاف سطح آنها با مادر چاه ، همه چاه ها آبگيري مي شدند و سطح آب در آنها بالا مي آمد. كانال كشي زيرزميني قنات تا نزديك ترين شهر يا روستا به محل قنات ادامه مي يافت. به محل جاری شدن آب قنات بر روی زمین " مظهر قنات" گفته می شود.

 نكته قابل توجه اين است كه در طول مسير اين كانال ها، در محل هايي كه شيب زمين زياد

مي شد، برای استفاده از انرژی آب، آسياب آبي نصب مي نمودند. ملاحظه می شود که در آن زمان نیکان ما از انرژي آب استفاده بهينه مي نمودند. كانال هاي قنات پس از ورود به شهر يا روستا آب را به آب انبار ها وسردابهاي منازل هدايت مي كردند.

 

 یخچال های طبیعی نیاکان ما :

 در گذشته، ایرانیان به وسيله خشت خام بناهايي مي ساختند كه كار يخچال هاي امروزي را تا حدودي انجام مي دادند. در نزديكي اين يخچال ها حوض هايي بود که شب هاي سرد زمستان با آبي كه از قنات پر مي شدند . آّب داخل حوض تا صبح يخ مي بست، روز بعد اين يخ ها را از حوض ها خارج كرده وبه تدريج در كف بناي يخچال مي ريختند و روي آن را با لايه اي از كاه مي پوشاندند و در تابستانها از يخ داخل اين يخچال ها استفاده مي كردند.

 

 

سیدمیثم سیدی بازدید : 23 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

سفارش اسلام

گل های من! ببینم، هیچ می دانید اسلام چقدر به پاکیزگی اهمیت می دهد؟ بله، خیلی زیاد. پیامبر ما حضرت محمد صلی الله علیه و آله همیشه به یارانش سفارش می کرد که پاکیزگی را رعایت کنند. آب همیشه باعث پاکیزگی می شودو اگر آب نباشد پاکیزگی بی معناست. گل های خوبم! باید بدانید که اگر ما از آب خوب استفاده نکنیم و آن را بیهوده هدر بدهیم، آنوقت شایدنتوانیم همیشه از آب استفاده کنیم و پاکیزه بمانیم. چون ممکن است آب قطع شود؛ پس خوب حواس تان را جمع کنید؛ چون با صرفه جویی در آب و پاکیزه ماندن، به یکی از دستورهای اسلام عمل کردیم.

اگر آب نبود...

بچه ها! بچه ها! چه کسی می داند اگر آب نبود چه اتفاقی می افتاد؟ یکی یکی جواب بدهید بچه ها! آره. درختا می مردند، آدم ها کثیف می ماندند، نمی توانستیم مسواک بزنیم، و نمی توانستیم شنا کنیم. آفرین به شما بچه های زرنگ! از همه مهم تر اینکه آدم ها از تشنگی می مردند. همه شما درست گفتید! پس می بینید که آب چقدر مهم است و اگه نباشه ما نمی توانیم زندگی کنیم. هیچ می دانید اگر ما در مصرف آب صرفه جویی نکنیم و آب را هدر بدهیم، ممکن است دیگر آبی برای مصرف کردن نداشته باشیم؛ چون هر چیزی روزی تمام می شود؛ آب هم همینطور.

پس بچه ها بیایید توی این هفته، یعنی «هفته صرفه جویی در آب» یاد بگیریم از آب درست استفاده کنیم.

شکر خداوند

خدایا شکرت! به خاطر این همه نعمت از تو سپاسگزاریم!

سعید این را گفت و لیوان آب را نوشید. آب یکی از نعمت های بزرگ است که خدای مهربان برای ما آفریده است. خوب بچه ها! شما فکر می کنید ما چطوری می توانیم از خدای مهربان به خاطر این نعمت تشکر کنیم؟ درست است؛ اگر ما از آب درست استفاده کنیم، این بهترین تشکر از خداست. خدا از کسانی که از نعمت هایش درست استفاده کنند خیلی خوشش می آید. می دانم که همه شما دوست دارید خدای بزرگ از شما راضی باشه؛ پس بیایید از همه نعمت های خدا مثل آب درست استفاده کنیم و باصدای بلند بگوییم خدایا شکرت! به خاطر همه نعمت هایی که به ما داده ای؛ مثل آب.

قدر آب را بدانیم

بچه های گلم! آیا می دانید در زمان قدیم آوردن آب چقدر مشکل بوده است؟ مثلاً برای آوردن آب باید یک مسیر طولانی را تا چشمه می رفتند تا آب بیاورند. بعضی وقت ها هم چشمه های آب خشک می شد و همه بی آب می ماندند. ولی حالا شما بچه های خوب به راحتی می توانید از آب استفاده کنید. حالا دیگر به همه خانه ها لوله کشی آب شده است ودسترسی به آن راحت است؛ پس، بچه ها ما باید قدر آب را بدانیم. مثلاً آب را هدر ندهیم. و اگر کسی مثلاً شیرآب را باز گذاشت، باید ما شیر آب را محکم ببندیم.

سیدمیثم سیدی بازدید : 21 دوشنبه 12 اسفند 1392 نظرات (0)

شیوه درست مصرف اب!

بهتر است برای شستن سبزی ها ابتدا آنها را در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید.

 

 

 

05

ازجریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید.

 

11

 

 

 

 

 

هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را به طور مداوم باز نگذارید چون جریان دایم آب موجب هدر روی آن می شود.

 

14

 

 

اگر دوش حمام شما در طی کمتر از 20 ثانیه یک ظرف چهار لیتری را بتواند پر از آب کند در آنصورت حتماً آنرا با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض کنید.

 

07

 

 

برای نظافت حیاط به جای مصرف آب بهتر است از جاروب استفاده شود.

 

16

 

 

 

 

 

ماشین های لباس شویی معمولاً مقدار زیادی آب مصرف می کنند. بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباس شویی بکاهید، عملاً در مصرف آب صرفه جویی  کرده اید.

 

19

 

 

 

 

 

به کودکان آموزش دهیم تا با بستن بموقع شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری نمایند.

 

17

 

 

به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.

 

13

 

 

درحالی که کمبود آب در شهر احساس می شود، لزومی به شستشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست.

 

04

 

 

هنگام تعمیر یا احداث ساختمان ، از آب آشامیدنی نصفیه شده استفاده نکنید و آب تانکری را از شرکت آب و فاضلاب بکارگران ساختمانی بخواهید .

 

155

 

 

زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گلهای منزل هستید با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آنها پاسخ دهید.

 

12

 

 

تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیرآب جلوگیری شود.

 

06

 

 

 

در محل کار ، اداره ها و سایر مکان های عمومی درباره محدودیت منابع آبی ، راههای حفاظت و  صرفه جویی مصرف آب را آموزش دهیم.

 

09

 

 

هرگونه اتلاف قابل توجه آب، شکستگی لوله ها و هدر رفتن آب در هر نقطه را به مرکز ارتباطات مردمی (تلفن 122) اطلاع دهید.

 

 

 

تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست.

 

02

مصرف بیش از حد آب یعنی هدر دادن بخشی از پس انداز خانوار.

 

01

 برای دوش گرفتن در حمام ، زمان  بگیرید و آن را به کمتر از پنج دقیقه برسانید ، با این روش ماهیانه حدود چهار هزار لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.

 

10
 

 

درباره ما
Profile Pic
نجات آب نجات زندگی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظر شما در مورد اجرای طرح داناب چیست؟
    دیکشنری آنلاین
    لینک های پیشنهادی


    آمار سایت
  • کل مطالب : 28
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 9
  • بازدید سال : 77
  • بازدید کلی : 2,707
  • کدهای اختصاصی
    زیبایی فونت فارسی را با فونت من ببینید
    زیبایی فونت فارسی را با فونت من ببینید








    وبلاگکد لوگوی نوروز
    براي دانلود کليک کنيد

    ابزار هدایت به بالای صفحه

    جاوا اسكریپت